Super MoRRI – Ansvarsfull forskning och innovation

Skapad:

2020-11-17

Senast uppdaterad:

2023-08-11
Super MoRRI

EU-projektet Super MoRRI syftar till att utveckla och förbättra metoder för att mäta aktiviteter inom RRI (ansvarsfull forskning och innovation). VA kommer att vara involverat i flera datainsamlingar för projektet som pågår 2019–2024.

Super MoRRI bygger vidare på det tidigare avslutade MoRRI-projektet med målet att stödja samverkan mellan forsknings- och innovationssystemet med samhälleliga värden och behov. Ansvarsfull forskning och innovation eller Responsible Research and Innovation (RRI) är ett centralt begrepp i EUs ramprogram Horisont 2020. En viktig del för att uppnå detta är att utveckla indikatorer för att kunna mäta och följa i vilken utsträckning hänsyn tas till RRI på olika nivåer. MoRRI fokuserade på indikatorer på nationell nivå. Super MoRRI lägger i stället tonvikten på olika typer av organisationer. En annan skillnad är att MoRRI till största del handlade om kvantitativa mått medan Super MoRRI kommer använda en blandning av kvalitativa och kvantitativa metoder. 

För att genomföra datainsamlingar och undersökningar i hela Europa har projektet utsett 29 kontaktpersoner (s.k. nationella korrespondenter) i olika länder. Gustav Bohlin, utredare på VA, har utsetts till korrespondent för projektet i Sverige. Inför arbetet kommer det hållas två digitala träffar i november och december 2020. Därefter görs två intervjubaserade studie med organisationer som finansierar, respektive utför, forskning. 

Läs mer om projektet som helhet här och de 29 nationella korrespondenterna här.

Senaste om projektet

VA to start data collection for new EU RRI monitoring project

Super MoRRI

The aim of Super MoRRI is to develop and improve methods for measuring activities within RRI (responsible research and innovation). VA is responsible for data collection within Sweden for this… Läs mer

Skapad:

2020-11-18 |

Uppdaterad:

2023-08-11 |

Kategorier:

News articles, Super MoRRI

Super MoRRI – Ansvarsfull forskning och innovation

Super MoRRI

EU-projektet Super MoRRI syftar till att utveckla och förbättra metoder för att mäta aktiviteter inom RRI (ansvarsfull forskning och innovation). VA kommer att vara involverat i flera datainsamlingar för projektet… Läs mer

Skapad:

2020-11-17 |

Uppdaterad:

2023-08-11 |

Kategorier:

EU-projekt, Nyheter, Super MoRRI
Läs alla inlägg

VAD VI GÖR

VÅRA PROJEKT

VÅRA FRÅGOR

Kontakt

Vetenskap & Allmänhet

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *