Stockholm Meeting med turné

Samarbete och rörlighet mellan discipliner och verksamheter är nyckelfaktorer för kreativa forskningsmiljöer. Trots det är många forskare kvar på samma arbetsplats år efter år. Hur kan vi tillsammans främja mobilitet och samverkan – mellan sektorer, lärosäten och länder?

Den 27 september 2012 bjöd Kungl. Vetenskapsakademien, Naturvetarna och Vetenskap & Allmänhet in till ett seminarium om sambandet mellan forskningskvalitet, mobilitet och samverkan.

Inom ramen för Stockholm Meeting genomfördes även seminarier på samma tema i Uppsala den 11 oktober och Lund den 25 oktober 2012.

”Vi har mycket att lära av Danmark”

Tryggare anställningsvillkor, tydliga karriärvägar och bättre akademiskt ledarskap krävs om Sverige ska återta rollen som en ledande forskningsnation. Framför allt behöver möjligheterna att byta arbetsplats förbättras. Det var de akademiska… Läs mer

Skapad:

2012-10-29 |

Uppdaterad:

2023-02-20 |

Kategorier:

Nyheter, Referat, Samverkanspåverkan, Stockholm meeting

Stockholm Meeting: Släpp fram de djärva idéerna

De flesta är överens om att samarbete och rörlighet är viktigt för kreativa forskningsmiljöer. Trots det är många svenska forskare kvar på samma arbetsplats år efter år. Kungl. Vetenskapsakademien, Naturvetarna… Läs mer

Skapad:

2012-09-27 |

Uppdaterad:

2023-02-20 |

Kategorier:

Nyheter, Referat, Samverkanspåverkan, Stockholm meeting
Läs alla inlägg

VAD VI GÖR

VÅRA PROJEKT

VÅRA FRÅGOR

Kontakt

Vetenskap & Allmänhet

[email protected]