Vetenskapen och jag – välkommen till VA-dagen den 13 oktober!

Skapad:

2021-10-08

Senast uppdaterad:

2022-05-02

Vetenskapligt kapital är i fokus på Vetenskap & Allmänhets årskonferens VA-dagen 2021. Välkommen att vara med i samtalen den 13 oktober om vår relation till kunskap och vetenskap genom hela livet, och hur den påverkar våra val och vår världsbild.

Vetenskapligt kapital (Science Capital) är ett ganska nytt begrepp, myntat av Louise Archer, professor vid UCL i London. Det ringar in hur våra åsikter och val påverkas av vad vi kan och hur vi tänker om forskning, liksom av vilka vi känner och vad vi gör med koppling till vetenskap.

På VA-dagen presenteras och visas en rad initiativ som vill stärka relationerna till forskning bland unga, vuxna och äldre i Sverige. Det blir också samtal om kopplingarna mellan kunskap och ett demokratiskt samhälle.

Medverkar gör Sama Alhassani, Botkyrka ungdomsfullmäktige, Matilda Ernkrans, minister för högre utbildning och forskning, Anna Danielsson, professor i Naturvetenskapsämnenas didaktik Stockholms universitet, Maria Dollhopf, programansvarig KK-stiftelsen, Cecilia Ekstrand, pedagog och programutvecklare Tom Tits Experiment, Peter Forsberg, lärare Runö folkhögskola. Fritte Fritzson, komiker, Ann Fust, ordförande Vetenskap & Allmänhet, Marianne Granbom, docent i Aktivt och hälsosamt åldrande Lunds universitet, Karin Grönvall, riksbibliotekarie, Carl Heath, senior forskare RISE, Anna Hedlund, generalsekreterare Unga Forskare, Marie-Louise Hänel Sandström, riksdagsledamot (M), Rosaline Marbinah, ordförande LSU – Sveriges ungdomsorganisationer och demokratiambassadör, Maja Neiman, projektledare Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, Åsa Wikforss, professor i Teoretisk filosofi, Stockholms universitet och författare, Erik Zachrison, pensionär, och flera av VAs anställda.

VA-dagen är ett digitalt och kostnadsfritt evenemang. Sista dag för anmälan är den 11 oktober. Välkommen att vara med!

Anmäl dig här

Läs mer om årskonferensen på VA-dagens egen webbplats.

Kontakt

Vetenskap & Allmänhet

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *