ForskarFredag 2024

Tid

23 september 2024–28 september 2024

Plats

Hela Sverige
Lägg till i kalender: iCal

Kategori

Vetenskapsfestivalen ForskarFredag skapar mötesplatser mellan forskare och allmänhet över hela Sverige. Den 23-28 september 2024 kommer du att kunna träffa forskare och ta del av gratis aktiviteter på bland annat museer, science centers, högskolor och universitet runt om i landet. Flera av programpunkterna brukar även gå att följa digitalt.

ForskarFredag i Umeå 2023. Foto: David Borgström/VA

ForskarFredag visar vad vetenskap är, hur forskning går till och hur roligt, spännande och vardagsnära forskning kan vara. Vi vill utmana stereotypa föreställningar om forskare och berätta om hur det egentligen är att jobba med forskning. Vi vill ge unga nya förebilder och inspirera till högre utbildning och en forskarkarriär. ForskarFredags motto är ”Forskare är vanliga människor, med ovanligt spännande jobb”!

Vill du få uppdateringar om ForskarFredag, anmäl dig till vår mejllista!

Vill du vara med och skapa möten mellan forskare och allmänheten?

Lokala och regionala aktiviteter arrangeras av lärosäten, science centers, regioner, kommuner, museer, forskningscenter med flera. Vill er organisation arrangera aktiviteter där forskare och allmänhet möts? Läs mer här!

Är du forskare och vill besöka klasser som en del av Låna en forskare under ForskarFredag-veckan? Anmäl dig här så tar vi kontakt när det närmar sig!

Kommande arrangemang


Nyheter från Vetenskap & Allmänhet

Vetenskap & Allmänhets projektKontakt

Vetenskap & Allmänhet

[email protected]

Vendela Kjerner

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *