Mot framtidens energi – den osynliga revolutionen bakom eluttaget

Skapad:

2022-07-14

Senast uppdaterad:

2023-03-10

Forskare anslutna till KTH:s energiplattform har tillsammans med VA samskapat en antologi om framtidens energi.

Energi finns överallt. Vi tar för givet att den finns till hands när vi vill värma upp våra hem, laga mat, använda våra datorer, mobiltelefoner, rulltrappor, lyftkranar, röntgenapparater, bussar, tåg, flygplan och bilar. Den är en självklar, ofta osynlig – och tyvärr inte särskilt hållbar del av våra liv. 

I dag vet vi att världens energisystem måste omvandlas i grunden. Det är en förutsättning för att vi ska kunna bromsa klimatförändringarna och skapa ett hållbart samhälle. Och vi har alla viktiga roller att spela i omvandlingen. Men hur förändrar vi något som vi inte kan se?

Några av Sveriges ledande energiforskare ger i denna bok sin syn på kända och mindre kända utmaningar och lösningar kring framtidens energi.

Syftet med antologin är att stimulera samtal och konstruktiv debatt för att vi ska kunna ta oss an utmaningarna i en öppen dialog där fakta och kunskap formar vår framtid. Boken har utvecklats genom workshoppar i skrivande och forskningskommunikation i samverkan mellan KTH och Vetenskap & Allmänhet.

Kapitel och författare

VA-rapport 2022:2


Redaktörer: Fredrik Brounéus, VA och Christophe Duwig, KTH

Publicerad: Oktober 2022

Antal sidor: 144

Kontakt

Vetenskap & Allmänhet

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *