Så kan civilsamhället samverka i forskning och innovation!

Skapad:

2017-08-14

Senast uppdaterad:

2022-01-10

Under Almedalsveckan i Visby samarrangerade Vetenskap & Allmänhet, Ideell Arena och Vinnova frukostdialogen ”Hur kan civilsamhället samverka i forskning och innovation?

Hur kan civilsamhället samverka i forskning och innovation?

Det finns en outnyttjad potential i att involvera civilsamhället i forskning och innovation; vad kan göras för att öka samverkan? Frågan var i fokus den 4 juli 2017 då representanter från civilsamhället, akademin, forskningsfinansiärer, politiker och intresserad allmänhet träffades vid en frukostdialog i Ideell Arenas trädgård.

Fler mötesplatser behövs mellan forskarvärlden, finansiärer och civilsamhället. Samarbete med civilsamhället är intressant för forskarvärlden då man får tillgång till material som man inte hade fått tillgång till annars, och finansiärerna kan göra mer för att stötta organisationer som vill ansöka om finansiering. Det var några tankar bland deltagarna som lyftes under samtalen.

Ta del av en inspelning av seminariet:

Kommande arrangemang


Nyheter från Vetenskap & Allmänhet

Vetenskap & Allmänhets projektKontakt

Vetenskap & Allmänhet

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *