Save the date: Forum för Forskningskommunikation 2024

Tid

27 november 2024, kl. 10:00–17:00

Plats

Filadelfia Convention Center
Rörstrandsgatan 5, Stockholm
Lägg till i kalender: iCal

Kategori

Årets Forum för Forskningskommunikation arrangeras i Stockholm den 26-27 november på Filadelfia Convention Center. Första dagen har aktiviteter på eftermiddag/kväll medan dag två är en heldagskonferens (10-17). Mer information om programmet kommer i september.

26 november, kl 14-18
Forskar Grand Prix + mingel

För första gången ligger FFF i anslutning till Forskar Grand Prix, en show där forskare från hela landet tävlar i att presentera sin forskning så enkelt och engagerande som möjligt – på bara fyra minuter. Välkommen att ta del av forskningskommunikation live och vara med och rösta fram vinnaren. Efter tävlingen väntar mingel och nätverkande med tävlande och konferensdeltagare.

27 november, kl 10-17
Forum för Forskningskommunikation – Uppdrag demokrati!

Forum för Forskningskommunikation 2024 kretsar kring demokrati och vilken roll forskningskommunikation spelar i att stärka tilliten till vetenskap.

Årets konferens tar delvis avstamp i  förra årets tema. Vi fortsätter diskussionen om forskningskommunikatörens roll, de ökade kraven på yrkesrollen och hur vi kan stärka utbytet och samverkan mellan kommunikatörer, forskare, media och det omgivande samhället. Hur påverkar till exempel den fortsatt snabba AI-utvecklingen kommunikatörens och forskarens roll och arbete? Vi presenterar nya spännande initiativ och arenor för samverkan samt diskuterar vad vi har lärt oss det senaste året, vilka möjligheter, samarbeten och utmaningar som vi ser.

Välkommen till FFF 2024, en dag fylld av inspirerande talare, konkreta exempel, diskussioner och workshops.

Anmälan öppnar i september

Registrera ditt intresse redan nu så får du ett mail när anmälan öppnar i september, samt förtur till att delta på plats. Det är kostnadsfritt att följa konferensen online, på plats tar vi ut en avgift till självkostnadspris.

Vill du veta mer om konferensen, s mer på forumforforskningskommunikation.se Välkommen också att gå med i Facebookgruppen Forum för forskningskommunikation.


Forum för Forskningskommunikation
 projektleds av föreningen Vetenskap & Allmänhet och arrangeras av ForteKK-stiftelsenKnut och Alice Wallenbergs StiftelseRiksbankens Jubileumsfond, Universitetsalliansen Stockholm Trio, Vetenskap & AllmänhetVetenskapsrådet och Vinnova.

Kommande arrangemang


Nyheter från Vetenskap & Allmänhet

Vetenskap & Allmänhets projekt



Kontakt

Vetenskap & Allmänhet

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *