Webbinarium: Forskning för alla!

Tid

6 oktober 2022, kl. 11:00–12:00
Lägg till i kalender: iCal

Kategori

Hur kan vetenskap göras mer tillgänglig för en bred svensk allmänhet? Det var utgångspunkten för en förstudie som Vetenskap & Allmänhet genomförde åt Vetenskapsrådet. Välkommen till en presentation och samtal om resultaten!

Förstudien, som Vetenskap & Allmänhet har genomfört under 2022, innehåller en kartläggning av möjliga målgrupper, innehåll och tjänster för en nationell samverkan kring forskningskommunikation. I rapporten ges också rekommendationer för hur en svensk plattform kan etableras med utgångspunkt i webbplatserna forskning.se och Expertsvar.

Webbinaret riktar sig till alla som bidragit till förstudien, är involverade i forskning.se och Expertsvar, eller bara är nyfikna. Syftet är att dela resultaten och diskutera hur en plattform kan börja utvecklas tillsammans med andra svenska aktörer. Det finns också möjlighet att ställa frågor.

Läs och ladda ner rapporten här.

Medverkande:

Cissi Askwall och Lena Söderström, generalsekreterare och projektledare Vetenskap & Allmänhet, och Mikael Jonsson, kommunikationschef Vetenskapsrådet

Webbinariet arrangeras av Vetenskapsrådet och hålls på Zoom. Ingen föranmälan.

Möteslänk: https://vr-se.zoom.us/j/63002609494

Moderator är Helena Bornholm, kommunikatör Vetenskapsrådet.

Välkommen!

 

Kontakt

Vetenskap & Allmänhet

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *