Almedalsseminarium: Forskning och innovation för ett hållbart och säkert samhälle

Tid

26 juni 2024, kl. 09:00–09:45

Plats

Sal: Framtidens trädgård
Klosterbrunnsgatan 5, Visby
Lägg till i kalender: iCal

Kategori

Internationellt samarbete inom forskning och innovation blir allt viktigare för Sverige på grund av den ökande globala konkurrensen. Hur kan vi stärka Sveriges ställning som forskningsnation genom ökat internationellt engagemang och samarbete med andra länder?

Forskning och innovation driver utvecklingen mot ett säkert och hållbart samhälle. Genom att öka Sveriges internationella engagemang och samarbeta med andra länder kan vi inte bara driva vår egen forskning framåt, utan också bidra till en säkrare och mer hållbar värld. Välkommen till ett samtal med de statliga forskningsfinansiärerna om vad som krävs för att stärka det svenska forsknings- och innovationssystemet och Sveriges roll på den europeiska arenan. Deltar gör också rymdfarare Marcus Wandt som ger oss en inblick i hur viktigt det är med internationellt samarbete och stora satsningar inom rymdforskning. Framtidens trädgård är ett samarbete mellan Energimyndigheten och Vinnova. Samtalet om forskning och innovation är ett samarbete mellan Energimyndigheten, Formas, Forte, Rymdstyrelsen, Vetenskapsrådet och Vinnova.

Medverkande

Läs mer om seminariet i Almedalsveckans officiella program.


Läs mer om Vetenskap & Allmänhets arena för forskning och demokrati i Almedalen – onsdagen den 26 juni och torsdagen den 27 juni på Joda bar & kök!

Kommande arrangemang


Nyheter från Vetenskap & Allmänhet

Vetenskap & Allmänhets projektKontakt

Vetenskap & Allmänhet

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *