Forskarröster om omvärldsdialog

Skapad:

2009-11-06

Senast uppdaterad:

2022-01-10

En egen satsning på omvärldskommunikation kan leda till mer tid och pengar för den enskilda forskaren.

Det menar Agneta Richter Dahlfors, professor i cellulär mikrobiologi, i en intervju efter seminariet ”OmvärldsDialog och Engagemang – ODE till vetenskapen.

Image

Tillsammans med fysikern Ulf Danielsson, museimannen Olle Granath, universitetsrektorn Göran Sandberg, fysikern Johan Åkerman och historikern Eva Österberg berättade hon om sina goda erfarenheter av samverkan med samhället under seminariet.

Nu finns uppföljande radiointervjuer med de medverkande talarna att ta del av. Vilka är deras argument för att ägna sig åt omvärldsdialog? Vad fick de själva ut av diskussionerna under seminariet? Intervjuerna är gjorda av vetenskapsjournalisten Kristoffer Gunnartz.

ODE-seminariet samlade i augusti 2009 ett hundratal särskilt inbjudna forskningsledare för att diskutera vikten av omvärldskommunikation för forskarsamhället och för den enskilda forskaren.

Arrangörer var VA tillsammans med Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien, Kungl. Vetenskapsakademien och Vetenskapsrådet.

Ta del av radiointervjuerna

Anders Sahlman

Kontakt

Vetenskap & Allmänhet

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *