Eurobarometer om bioteknik presenterad

Skapad:

2003-07-11

Senast uppdaterad:

2022-01-10

Sveriges befolkning är mest negativ i EU till användning av genetisk information.

Ett femtontal forskargrupper inom och utom Europa har medverkat i utformningen av den första Eurobarometern om bioteknik som nu presenteras. Björn Fjaestad, Susanna Öhman och Anna Olofsson från Mitthögskolan i Östersund deltog som enda svenskar. Eurobarometrarna är återkommande opinionsundersökningar inom de femton EU-länderna. I 2002 års Eurobarometer finns en grupp frågor om genetisk information. Resultateten av undersökningen, som bland annat visar att Sverige har Europas mest motsträviga befolkning när det gäller inom vilka områden genetisk information ska kunna användas, finns här att läsa i sin helhet.

Eurobarometern 2002 (pdf)

Kontakt

Vetenskap & Allmänhet

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *