VA i Kunskapskanalen: Forskning för alla – så skapas ny kunskap

Tid

30 juni 2021, kl. 15:05–16:05
Lägg till i kalender: iCal

Kategori

Vetenskap & Allmänhet har tagit fram en programserie om forskning. De sju programmen i “Forskning för alla – så skapas ny kunskap” är inspelade i samarbete mellan VA och UR. Två program går att se onsdag 30 juni.

VAs Cissi Billgren Askwall och forskaren Emma Frans under inspelningen av Världens viktigaste fråga: Hur vet du det? Foto: My Leivo/VA

15:05 En forskares vardag

Sök bilder på forskare och du får träff på människor med vita rockar och provrör i händerna. Men större delen av all forskning sker inte i laboratorier. Hur blir man forskare och är det ett yrke för alla? Cissi Billgren Askwall från Vetenskap & Allmänhet får svar av Jessica Sjöholm Skrubbe, forskare i konstvetenskap vid Stockholms universitet, och Rezan Güler, proteinforskare vid Affibody och tidigare vinnare i Forskar Grand Prix.

15:40 Världens viktigaste fråga: Hur vet du det?

Beslut bör vila på vetenskap. Vad är viktigt att tänka på när man tar del av information och nyheter om forskning och vetenskap? Är Hur vet du det? världens viktigaste fråga? Cissi Billgren Askwall från Vetenskap & Allmänhet reder ut begreppen tillsammans med forskaren Emma Frans och journalisten Amina Manzoor.

Mer information

Samtliga program i serien går även att se via UR Play.

Kontakt

Vetenskap & Allmänhet

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *