ForskarFredag 2020 – Forskning för en hållbar framtid

Tid

23 november 2020–28 november 2020
Lägg till i kalender: iCal

Kategori

Vetenskapsfestivalen ForskarFredag skapar mötesplatser mellan forskare och allmänhet över hela Sverige. I år är det veckan 23-28 november som gäller och det gemensamma temat ”Forskning för en hållbar framtid”.

ForskarFredag på AlbaNova universitetscentrum i Stockholm 2019. Foto: Hanna Mellin/VA.

ForskarFredag visar vad vetenskap är, hur forskning går till och hur roligt, spännande och vardagsnära forskning kan vara. Vi vill utmana stereotypa föreställningar om forskare och berätta om hur det egentligen är att jobba som forskare. Vi vill ge unga nya förebilder och inspirera till högre utbildning och en forskarkarriär.

Besökare och forskare möts genom experiment, workshops, prova-på-aktiviteter, guidade visningar i forskningsmiljöer, shower, tävlingar, samtal, utställningar, science cafés och mycket mer. Målgruppen är den breda allmänheten med särskilt fokus på barn och unga.

Lokala och regionala aktiviteter arrangeras av lärosäten, science centers, regioner, kommuner, museer, forskningscenter med flera. Vill er organisation arrangera aktiviteter den sista fredagen och lördagen i november där forskare och allmänhet möts? Läs mer här!

Vetenskap & Allmänhet samordnar ForskarFredag nationellt sedan 2006. ForskarFredag är en del av European Researchers’ Night.

ForskarFredag 2020 har temat ”Forskning för en hållbar framtid”.

Läs mer på ForskarFredags webbsida.

 

 

Kontakt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *