Vetenskap & Allmänhet söker utredare och projektledare – TILLSATT

Kom och jobba med oss på VA

Skapad:

2023-12-08

Senast uppdaterad:

2024-02-06

Vetenskap & Allmänhet, VA, är en ideell förening som arbetar för att främja dialog och öppenhet mellan allmänhet och forskare. Vi behöver nu förstärka kansliet inom alla våra områden. Därför söker vi både projektledare och utredare med god kommunikativ kompetens.

Om oss

VA utvecklar ny kunskap, anordnar aktiviteter, omvärldsbevakar, kommunicerar och påverkar. Vi tycker att vetenskap är viktigt och angår alla. Därför arbetar vi med att engagera människor i forskning och att inspirera forskare att kommunicera och involvera andra i sitt arbete med tonvikt på dialog. Vi jobbar främst med olika projekt inom forskningskommunikation, medborgarforskning och samskapande (public engagement), både i Sverige och internationellt.

Vi har drygt 100 medlemsorganisationer som representerar både forskarvärlden och samhället i stort.

Till vårt kansli i centrala Stockholm, med möjlighet till en del distansarbete, söker vi nu flera personer för projektanställning på mellan ett halvår och ett år, med goda möjligheter till förlängning. Tillträdesdatum efter överenskommelse.

Arbetet är omväxlande, sker i nära samarbete med andra anställda och med externa organisationer, och innebär en del resor. 

VA driver ett flertal projekt inom olika områden, både nationellt och inom EU, därför finns det stora möjligheter att engageras i – och utveckla – projekt utifrån just dina intressen och erfarenheter.

Vi är för närvarande inne i en intensiv utvecklingsfas och söker därför flera nya medarbetare som både vill arbeta med pågående projekt och vara med och forma vår framtida inriktning.

Vem söker vi?

Du har högskoleutbildning och är kommunikativ, kreativ, allmänbildad, flexibel och noggrann. Du har flera års erfarenhet av att leda komplexa projekt från start till mål och/eller motsvarande erfarenhet som utredare. Du är van vid och villig att växla mellan olika typer av uppgifter och att ta tag i både stort och smått. Du kommunicerar felfritt på svenska och obehindrat på engelska i både tal och skrift.

Det är meriterande om du också passar in på en eller flera av följande punkter:

  • pedagogisk utbildning/erfarenhet 
  • har en forskarutbildning och/eller erfarenhet av forskning
  • engagemang/arbete i ideell sektor/intresseorganisation 
  • erfarenhet av forskningskommunikation
  • erfarenhet av medborgarforskning
  • erfarenhet av EU-projekt
  • erfarenhet av att söka och återrapportera projektmedel

Dina blivande kollegor

På vårt kansli i centrala Stockholm finns för närvarande sju kvinnor och fem män med olika bakgrund. Vi är kommunikatörer och skribenter, projektledare och utredare med och utan forskarutbildning, som jobbar nära varandra i olika projekt. Om du är intresserad av samhällsfrågor i allmänhet och vetenskap i synnerhet kommer du att trivas bra hos oss.

Det går bra att arbeta delvis på distans men du förväntas närvara på kansliet minst halvtid.

Kollektivavtal finns. Vi eftersträvar mångfald vad gäller kön, ålder och kulturell bakgrund.

Din ansökan

Välkommen med din ansökan bestående av cv och personligt brev senast den 12 januari, men gärna så snart som möjligt eftersom vi rekryterar löpande. 

Frågor om tjänsterna besvaras av generalsekreterare Ulrika Björkstén: 070-206 67 50.
Fackliga företrädare är Lena Wedin (SACO): 076-050 02 25, och Lotta W Tomasson (Unionen): 070-728 97 20.

Kontakt

Vetenskap & Allmänhet

[email protected]