Spela spel och lär dig mer om bioekonomi 

Skapad:

2021-12-16

Senast uppdaterad:

2023-01-13

Kan ett spel lära dig mer om bioekonomi, hur du gör rätt val i vardagen och hur du kan ändra din livsstil för ett hållbarare samhälle? I EU-projektet Allthings.BioPRO utvecklas just nu ett utbildningsspel om bioekonomi tillsammans med spelare, experter, allmänhet och spelutvecklare från fem länder.

Under 2021 har Vetenskap & Allmänhet, VA, tillsammans med elva europeiska partners i EU-projektet Allthings.BioPRO samlat intressenter inom bioekonomi, gamers och personer som är intresserade av att bidra till ett hållbart samhälle i fokusgrupper och samskapande workshops för att utveckla ett kul och spännande utbildningsspel.

Spelet fokuserar på fyra olika områden:

  • biobaserade matförpackningar
  • hållbart mode och textilier
  • hållbara och biobaserade produkter för barn och skolor, samt
  • jobb och utbildning inom bioekonomi).

Spelarna kommer att få testa sina kunskaper om bioekonomi, ta sig an olika utmaningar och lära sig mer om hur man kan bli en bättre konsument och kanske ändra sin livsstil.

VA är med och utvecklar spelområdet kring hållbart mode och textilier tillsammans Fashion for Good BV i Nederländerna.

Tyck till om det nya spelet

Ett första co-design-möte med alla deltagare i de olika länderna och spelutvecklaren Nurogames hölls i november och ett nytt möte är planerat till april/maj 2022 innan en första betaversion av spelet släpps.

Vi vill gärna veta vad du tycker om spelet och kommer att bjuda in intressenter och allmänhet att vara med på nästa co-designmöte liksom till att testa utbildningsspelet senare i vår. Vill du vara med? Anmäl ditt intresse via [email protected]

Mer information

Vill du lära dig mer om om bioekonomi och hållbart mode och textil, ta en titt på och ladda ned våra faktablad:

Vill du veta mer om det nya spelet och EU-projektet Allthings.BioPRO? Kontakta Maria Hagardt eller Lotta W Tomasson på VA. Du kan också gå med i det europeiska nätverket och håll dig uppdaterad genom att besöka allthings.bio och registrera dig för nyheter om det senaste inom bioekonomi!

Följ projektet på Twitter: @AllThings_Bio, Facebook: @AllThingsBio, LinkedIn: @allthingsbio och läs mer på projektets webbplats.

AllThings.bioPRO startade i september 2020 och avslutas i augusti 2023. Det finansieras av the Bio Based Industries Joint Undertaking under EU:s forsknings- och innovationsprogram Horizon 2020, GA No 887070

Kommande arrangemang


Nyheter från Vetenskap & Allmänhet

Vetenskap & Allmänhets projektKontakt

Maria Hagardt

[email protected]

Lotta W Tomasson

Tel 0707289720

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *