Rösta fram din favoritforskare!

Skapad:

2021-09-20

Senast uppdaterad:

2022-08-29


Fascinerande ljusvågor, stress och sjukdom, trovärdig forskning, kemiska ämnen och fertilitet samt vaccinforskning. Det är områden som de fem tävlande forskarna i ForskarGrandPrix Digital forskar i.

Vem presenterar sin forskning bäst?

Allmänhetens röster vägs samman med betyg från en expertjury. Juryn består av Jörn Spolander, vetenskapsreporter Dagens Nyheter, som bedömer hur förståelig presentationen är, Sissela Kyle, skådespelare och komiker, som bedömer framträdandet, och Rezan Güler, nationell vinnare av Forskar Grand Prix 2018, som bedömer hur väl forskningen förklaras.

Två av de fem tävlande går vidare till den nationella finalen i Forskar Grand Prix på Nalen i Stockholm den 25 november. De tävlar då mot vinnare av andra deltävlingar som ägt rum under 2020 och 2021. Den nationella vinnaren får förutom den ärofyllda titeln att vara bäst i Sverige på att presentera sin forskning, också 15 000 kr till kompetensutveckling eller en studieresa.

Tävlingen Forskar Grand Prix anordnas årligen sedan 2012 av de fyra
forskningsråden Formas, Forte, Vetenskapsrådet och Vinnova, och den ideella organisationen Vetenskap & Allmänhet. Deltävlingarna är en del av
vetenskapsfestivalen ForskarFredag som pågår denna vecka.

Vilka två som vinner Forskar Grand Prix Digital avslöjas i direktsändning på Forskargrandprix.se nu på fredag den 24 september kl. 18!

Se tävlingsbidragen och rösta här!

Kontakt

Vetenskap & Allmänhet

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *