Final i Forskar Grand Prix 2019

Skapad:

2019-11-20

Senast uppdaterad:

2023-11-08

Pressinbjudan

Gillar du att lära dig nya saker? Att ha roligt? Att göra entré på röda mattan? Bingo! Tisdagen den 26 november avgörs finalen i Forskar Grand Prix 2019 på Nalen i Stockholm. I rampljuset står åtta forskare som alla vill ta hem titeln som ny svensk mästare i forskningspresentation. Fängslande, fräscht och forskningsbaserat – på bara fyra minuter!

Årets startfält rymmer bland annat bidrag om hållbarhet, matematik, mediciner och friskvård. Från Nalens scen måste forskarna övertyga både publik och jury om att just deras presentation förtjänar att vinna. Och de har bara fyra minuter på sig. Finalen livesänds även via www.forskargrandprix.se så att hela svenska folket kan vara med och rösta.

Årets finalister

Sex av forskarna kvalificerade sig till finalen via regionala deltävlingar runt om i landet, under vetenskapsfestivalen ForskarFredag. Två kvalificerade sig direkt till finalen via webbtävlingen N.Ö.R.D. (Nationell Övergripande Rikstäckande Deltävling).

Årets jury består av Karin Adelsköld, komiker och programledare, Ulf Danielsson, professor vid institutionen för fysik och astronomi, Uppsala universitet, och Amina Manzoor, medicinreporter på DN.

Konferencier är Måns Nilsson, komiker och programledare. Ethel Forsberg, generaldirektör på forskningsrådet Forte, är prisutdelare.

Efteråt finns möjlighet att intervjua vinnaren, de andra tävlande och övriga medverkande på plats. För enskilda intervjuer inför finalen, kontakta Fredrik Brounéus, Vetenskap & Allmänhet.

Finalen av Forskar Grand Prix arrangeras av Vetenskap & Allmänhet och forskningsråden Formas, Forte, Vetenskapsrådet och Vinnova.


Praktisk information:

Tid: Tisdagen den 26 november, kl. 14:00–16:00 (insläpp 13:30).
Plats: Nalen, Regeringsgatan 74, Stockholm
Mer information: Fredrik Brounéus, pressansvarig Forskar Grand Prix, 070-799 07 91,  [email protected]


Vetenskap & Allmänhet, VA, främjar dialog och öppenhet mellan allmänhet – särskilt unga – och forskare. Föreningen arbetar för att åstadkomma engagerande samtal i nya former om forskning. VA utvecklar också ny kunskap om samspelet forskning–samhälle genom opinionsundersökningar och studier. Medlemmar är ett 80-tal organisationer, myndigheter, företag och föreningar. Dessutom finns individuella medlemmar. Se även www.v-a.se.

Kommande arrangemang


Nyheter från Vetenskap & Allmänhet

Vetenskap & Allmänhets projektKontakt

Vetenskap & Allmänhet

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *