Utredare – tjänsten tillsatt

Skapad:

2018-10-23

Senast uppdaterad:

2022-04-28

Vetenskap & Allmänhet, VA, är en ideell förening som sedan 2002 arbetar för att främja dialog och öppenhet mellan allmänhet och forskare och det omgivande samhället. Vi söker nu en utredare på heltid och tillsvidare till vårt kansli i centrala Stockholm.

Om tjänsten

VA genomför studier och undersökningar för att utveckla ny kunskap inom gränssnittet forskning – samhälle. Bland annat undersöks varje år allmänhetens attityder till vetenskap och forskare. Vi utvecklar också nya sätt för allmänheten och olika samhällsaktörer att möta forskare och involveras i forskning, och följer forskningspolitiken i Sverige och EU.

Vi söker nu en utredare för heltidsanställning tillsvidare. Tjänsten innebär att i dialog med kollegorna på VA självständigt planera, genomföra, projektleda och kommunicera om våra studier och undersökningar. Arbetet innebär även att utveckla förslag till nya projekt och undersökningar, liksom att söka finansiering för dessa.

Vem söker vi?

Vi söker dig som är disputerad, har breda kunskaper i undersökningsmetoder och ett stort intresse för att kommunicera och samverka kring forskning. Du har lätt att strukturera och organisera ditt arbete, gillar att samarbeta med andra och är van att uttrycka dig i tal och skrift till olika målgrupper på svenska och engelska. Erfarenhet av liknande arbete är meriterande.

Om oss

VA är en kunskapsorganisation med korta beslutsvägar och flexibla arbetstider, där medarbetarna har goda möjligheter att påverka verksamhetens inriktning. Tjänsteresor inom Sverige och Europa förekommer.

Vid kansliet i Stockholm arbetar för närvarande fem kvinnor och sex män; utredare, projektledare och kommunikatörer. Vi eftersträvar mångfald vad gäller kön, ålder och kulturell bakgrund. Provanställning om 6 månader tillämpas. Kollektivavtal finns. Tillträdesdatum efter överenskommelse.

Ansökan

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev till [email protected]
senast den 12 november.

Frågor om tjänsten besvaras av generalsekreterare Cissi Askwall, 070-626 44 74, [email protected].

Kontakt

Vetenskap & Allmänhet

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *