TILLSATT – Utredare

Skapad:

2016-12-19

Senast uppdaterad:

2023-02-13

Vetenskap & Allmänhet, VA, är en ideell förening som sedan 2002 arbetar för att främja dialog och öppenhet mellan allmänhet och forskare. Vi söker nu en utredare på heltid till vårt kansli i centrala Stockholm.

Om tjänsten

VA genomför studier och undersökningar för att utveckla ny kunskap om gränssnittet forskning – samhälle. Bland annat undersöks varje år allmänhetens attityder till vetenskap och forskare. Vi provar också nya sätt för samhällsaktörer och allmänheten att möta forskare och involveras i forskning, och arbetar för att påverka forskningspolitiken i Sverige och EU.

Tjänsten som utredare innebär att i dialog med kollegorna på VA självständigt arbeta med olika studier och undersökningar, liksom att utveckla förslag till och söka medel för nya projekt. Viss kansliadministration ingår också.

Vem söker vi?

Vi söker dig som är disputerad forskare, har goda kunskaper i kvantitativ metod (inkl. statistik) och erfarenhet av liknande arbete. Du har mycket god förmåga att organisera, analysera, samarbeta och att kommunicera i tal och skrift på svenska och engelska. Erfarenhet av forskningskommunikation, samverkansprojekt och utvärdering är meriterande.

Om oss

VA är en kunskapsorganisation med korta beslutsvägar och flexibla arbetstider, där medarbetarna har goda förutsättningar att påverka verksamhetens inriktning. Tjänsteresor inom Sverige och Europa förekommer.

Vid kansliet i centrala Stockholm arbetar för närvarande åtta anställda. Anställningen är tillsvidare. Provanställning om 6 månader tillämpas. Kollektivavtal finns. Tillträdesdatum snarast – efter överenskommelse.

Ansökan

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev till [email protected] senast den 15 januari 2017. Frågor om tjänsten besvaras av generalsekreterare Cissi Askwall, 070-626 44 74, [email protected]. Fackliga frågor besvaras av chefsutredare Maria Lindholm, 0708-67 66 77, [email protected]

Vi välkomnar frågor men kan ha begränsad möjlighet att svara under julledigheten den 27 december–5 januari.

Kontakt

Vetenskap & Allmänhet

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *