VA har en blogg!

Skapad:

2009-02-02

Senast uppdaterad:

2023-08-14

 Det känns lite högtidligt att skriva de allra första raderna på denna blogg, som vi hoppas ska stimulera till dialog och idéutbyte kring forskningens och vetenskapens roll i samhället. Dessutom är det lite pirrigt eftersom jag samtidigt försöker lära mig hur man gör med länkar och sånt. Men det ger sig väl efterhand, så hav tålamod!

Jag som skriver i dag heter Karin Hermansson och är VAs utvecklingschef och därmed den som håller i VAs studier. Utöver våra årligen återkommande opinionsundersökningar av allmänhetens attityder till forskning och forskare gör vi varje år en specialstudie. Oftast har den riktats in på någon särskild grupp i samhället, som t.ex. lärare, journalister, politiker och näringslivet, men 2009 kommer det att handla om hela allmänheten. Vi vill ta reda på mer om vad som ligger bakom de attityder till kunskap, forskning och forskare som vi mäter i den brokiga skara vi kallar ”allmänhet”.

Troligen kommer mina inlägg framöver därför att handla en del om värderingar, kultur och religion, eftersom det är lätt att bli ”biased”. Ni vet, man börjar med en ny arbetsuppgift – privat eller på jobbet – och plötsligt dyker det upp en hel massa artiklar, tv-inslag, annonser…. runt omkring en som handlar om det där man just börjat rota i. Det är som om alla plötsligt talade om det jag själv håller på med! Det gjorde de väl inte förut…? ”Selektivt seende” kanske en psykolog skulle kalla det. Jag, som har en bakgrund inom mikroelektronik, brukar alltså kalla det för att jag blir ”biased”. Alla har vi våra fikonspråk. Det är ju därför dialog är så viktigt – för att dechiffrera fikonspråket!

Andra som mer eller mindre regelbundet kommer att skriva på denna blogg är:

  • Cissi Askwall – VAs kommunikationschef och därmed den som ansvarar för aktiviteter som exempelvis Science Café och också har hand om våra presskontakter.
  • Camilla Modéer – VAs generalsekreterare. Sitter med i Teknikdelegationen och har hanterat rodret i VA sedan ”begynnelsen” 2002.
  • Anders Sahlman – projektledare för bland annat ODE-projektet och ForskarFredag

Kul att ni ville titta hit! Vi ses igen, hoppas Karin

Kommande arrangemang


Nyheter från Vetenskap & Allmänhet

Vetenskap & Allmänhets projektKontakt

Vetenskap & Allmänhet

[email protected]

Kommentarer om “VA har en blogg!

Hej,
välkommen till cyberrymden. Jag tillhör ”den intresserade allmänheten” och såg via Malin Sandströms ”vetenskapsnytt” att ni existerar. Har mixtrat med lite kopplingar i datorn så att framtida inlägg hos er också skall ramla ner hos mig!

Hej,
välkommen till cyberrymden. Jag tillhör ”den intresserade allmänheten” och såg via Malin Sandströms ”vetenskapsnytt” att ni existerar. Har mixtrat med lite kopplingar i datorn så att framtida inlägg hos er också skall ramla ner hos mig!

Hej Björn!
TACK! Jag hoppas att du ska hitta saker på bloggen som intresserar dig framöver. Och så hoppas jag så småningom få fason på typsnitt mm. Man lär så länge man lever…
Vi hörs! /Karin

Hej Björn!
TACK! Jag hoppas att du ska hitta saker på bloggen som intresserar dig framöver. Och så hoppas jag så småningom få fason på typsnitt mm. Man lär så länge man lever…
Vi hörs! /Karin

Hej Björn!
TACK! Jag hoppas att du ska hitta saker på bloggen som intresserar dig framöver. Och så hoppas jag så småningom få fason på typsnitt mm. Man lär så länge man lever…
Vi hörs! /Karin

Hej Malin! Jag tolkade nog in både hej och lycka till i det du skrev på Vetenskapsnytt! Men TACK ändå! Vi hörs/ses! /Karin

Hej Malin! Jag tolkade nog in både hej och lycka till i det du skrev på Vetenskapsnytt! Men TACK ändå! Vi hörs/ses! /Karin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *