Öppen vetenskap – vad innebär det för mig?

Tid

9 oktober 2019, kl. 09:30–16:00

Plats

Hotel Birger Jarl
Tulegatan 8, Stockholm
Lägg till i kalender: iCal

Kategori

Öppen vetenskap har potential att förändra och öppna upp det vetenskapliga systemet för alla. Vad innebär det för dig och hur kan du dra nytta av det i ditt arbete? Välkommen till en interaktiv workshop arrangerad av EU-projektet ORION Open Science i samarbete med VA.

Luiza Bengtsson, Max Delbrück Center for Molecular Medicine (MDC), ger en workshop i öppen vetenskap – Open Science. Foto: Emma Harris

Under workshopen går vi igenom de grundläggande principerna för öppen vetenskap och diskuterar vilka utmaningar och förväntningar som finns. Du får också en översikt av huvudområdena inom öppen vetenskap, som öppen tillgång, öppna data och forskningskommunikation och samverkan. Dessutom ger vi praktiska tips på hur du kan tillämpa öppen vetenskap i ditt arbete och information om vilka resurser ORION Open Science-projektet kan bidra med.

Luiza Bengtsson, MDC Berlin, leder workshopen. Hon ansvarar för utbildningar i öppen vetenskap inom ORION Open Science. Workshopen hålls på svenska och passar dig med små eller grundläggande kunskaper om öppen vetenskap.

För mer information, kontakta Maria Hagardt, projektledare ORION Open Science.

Anmäl dig här.

Kontakt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *