Lär dig att presentera din forskning på fyra minuter

Tid

30 maj 2024, kl. 11:00–12:00
Lägg till i kalender: iCal

Kategori

Planerar du att tävla i Forskar Grand Prix? Eller vill du bara bli bättre på att presentera din forskning? Den 30 maj bjuder Forskar Grand Prix in till ett webbinarium för dig som är forskare och vill kunna förklara vad du gör på ett enkelt och engagerande sätt. (The webinar is also available in English, 31 May)

Sofie Mohlin, Lunds universitet, vann Forskar Grand Prix 2023 med sin presentation om hur kycklingembryon kan användas för forskning om en form av cancer. Se Sofies presentation här! Foto: Erik Cronholm

Det kostnadsfria webbinariet är en timme långt och ger dig verktyg för hur du ska tänka när du för att kunna presenterar din forskning på ett kort, intresseväckande och lättförståeligt sätt. Det kan vara för att tävla i Forskar Grand Prix, om du ska träffa allmänheten under ForskarFredag eller vara med i Låna en forskare, eller om du bara vill ha tips på hur du kan göra din forskning mer lättillgänglig.

Datum

30 maj 2024, kl 11-12. Webbinariet hålls på svenska. 

Samma webbinarium arrangeras även på engelska den 31 maj, kl 11-12.

Anmälan

Anmäl dig till webbinariet på denna länk. Mötesverktyget vi använder är zoom.

Varmt välkommen!


Anders Sahlman. Foto: Gustaf Waesterberg.

Webbinarierna leds av Anders Sahlman. Anders är en erfaren och uppskattad presentationscoach som coachat finalister och deltagare i Forskar Grand Prix i många år.

Anders Sahlman är i grunden civilingenjör i bioteknik och har arbetat med forskningskommunikation sedan 2005. Han är utbildad vid Calle Flygares teaterskola och coachar även juryn i TV4:s Let’s dance.

Delta i Forskar Grand Prix 2024

Det går att kvala in till Forskar Grand Prix på flera sätt. Antingen genom de lokala deltävlingarnas som arrangeras i anslutning till ForskarFredag (LuleåLundStockholm och Umeå) eller via den digitala deltävlingen Forskar Grand Prix Digital, som är öppen för forskare i hela landet (ansökan öppnar den 1 juni).  

Kommande arrangemang


Nyheter från Vetenskap & Allmänhet

Vetenskap & Allmänhets projektKontakt

Vetenskap & Allmänhet

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *