Hur kan jordbruket ställa om för att säkerställa hållbar matproduktion? Det diskuterar vi under ett panelsamtal den 13 februari – delta på plats på Lunds universitet eller digitalt. Anmäl dig nedan!

Dagens intensiva och storskaliga jordbruk utarmar vår värdefulla matjord, rubbar känsliga ekosystem och hotar på sikt vår matproduktion. Många är överens om att jordbruket behöver ställa om för att säkerställa en långsiktigt hållbar matproduktion i ett alltmer förändrat klimat. Men vad innebär det i praktiken och vilken roll kan olika aktörer i livsmedelsystemet spela för att stödja denna övergång?
Det här och mycket mer diskuterar Mark Brady, docent i naturresurs- och miljöekonomi vid Centrum för miljö- och klimatvetenskap (CEC) på Lunds universitet, Gunilla Andersson, Malmö stad, Leon Pepe Biundo, Production Manager på Alnarp Farm och Håkan Rasmusson, ekologisk lantbrukare på Värpinge gård, under ett direktsänt panelsamtal torsdagen den 13 februari kl. 09:00–11:00. Samtalet modereras av Johan Sparf och är en del av EU-projektet LOESS, som har som mål att öka allmänhetens intresse och kunskap om jordhälsa.
Du kan delta på plats på Lunds universitet eller digitalt via Zoom. Anmäl dig nedan. Vi skickar ut påminnelse och länk dagen före seminariet till alla som anmält sig.
Praktisk information
Tid: Torsdagen den 13 februari kl. 09:00–11:00
Plats: Lund University Centre for Sustainability Studies (LUCSuS)
Adress: Biskopsgatan 5, Hus Josephson (våning 3)
Nu är anmälan stängd, men mejla [email protected] före kl. 19:00 den 12 februari för att få en Zoomlänk till mötet.