Forskar Grand Prix Digital – vem presenterar sin forskning bäst? Var med och rösta!

Tid

25 september 2023–29 september 2023
Lägg till i kalender: iCal

Kategori

I den digitala deltävlingen av Forskar Grand Prix kan forskare från hela Sverige skicka in sina tävlingsbidrag. Fem forskare har valts ut – rösta på din favorit under hela ForskarFredag-veckan!

Forskar Grand Prix Digital är Forskar Grand Prix digitala deltävling och går ut på att presentera sin forskning på ett så engagerande, lärorikt och lättförståeligt sätt som möjligt, på bara fyra minuter!

Från och med måndag den 25 september ser du de fem tävlandes presentationer på forskargrandprix.se och rösta genom att ge ett betyg mellan ett och fem. Allmänhetens röster vägs samman med betyg från expertjuryn nedan. Omröstningen stänger klockan 15 på fredag den 29 september.

En tävlande går vidare till den nationella finalen i Forskar Grand Prix på Nalen i Stockholm den 23 november. Där gör Forskar Grand Prix Digitals finalist upp om den ärofyllda titeln tillsammans med finalisterna från andra deltävlingar. Första pris är 15 000 kronor att använda till kompetensutveckling eller en studieresa.

Forskarna som tävlar i år

Expertjury

Juryn för Forskar Grand Prix Digital består av:

  • Jörn Spolander, vetenskapsreporter Dagens Nyheter
  • Sissela Kyle, skådespelare och komiker
  • Louise Karlsson, bronsmedaljör i Forskar Grand Prix 20/21, som kvalade in via Forskar Grand Prix Digital.

Juryn bedömer presentationerna utifrån de tre F:en:

  • Forskning – Hur väl forskaren lyckas beskriva den vetenskapliga processen (frågeställning, metod, slutsats, etc). Observera att det inte handlar om att bedöma forskningens kvalité.
  • Förståelse – Hur väl forskaren lyckas skapa en dramaturgi i sin presentation och hur hen använder språket (lätta/svåra ord, målande beskrivningar, m.m.).
  • Framförande – Hur väl forskaren lyckas engagera publiken med hjälp av kroppsspråk, röst, utspel, osv.

Se vem som vinner

Vinnaren avslöjas i direktsändning under fredagen den 29 september! Anmäl dig här för att få en länk dagen före sändningen.

Tid

Du kan rösta under ForskarFredag veckan mellan den 25-29/9. Länk till deras presentationer kommer under vecka 39.

Arrangörer

Tävlingen Forskar Grand Prix anordnas årligen sedan 2012 av de fyra forskningsråden FormasForteVetenskapsrådet och Vinnova, och den ideella organisationen Vetenskap & Allmänhet. Deltävlingarna är en del av vetenskapsfestivalen ForskarFredag.

Kontakt

Vetenskap & Allmänhet

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *