Forskar Grand Prix Digital 2024: Rösta på ditt favoritbidrag

Skapad:

2024-09-20

Senast uppdaterad:

2024-09-20

Använda AI inom hälsa, ungdomar och träning, hållbarhet på landsbygden, att arbeta tillsammans för att övervinna samhälleliga utmaningar samt hälsosamt åldrande – det är områden som de fem tävlande i Forskar Grand Prix Digital forskar inom. Var med och rösta på den som presenterar sin forskning bäst!

Forskar Grand Prix går ut på att presentera sin forskning på ett engagerande, lärorikt och lättförståeligt sätt, på bara fyra minuter! Via den öppna deltävlingen Forskar Grand Prix Digital kan aktiva forskare i hela Sverige söka. Nu har fem tävlande utsetts, från den 23 till 27 september kan du se deras presentationer och rösta fram din favorit till en finalplats.

Allmänhetens röster vägs samman med betyg från en expertjury. Juryn består av Maria Gunther, vetenskapsredaktör på Dagens Nyheter, som bedömer hur förståelig presentationen är, Karin Wegsjö, regissör och konstnär, som bedömer framträdandet, och Peter Backeman, som tävlade i Forskar Grand Prix 2022, som bedömer hur väl forskningen förklaras.

Forskarna som tävlar i Forskar Grand Prix Digital 2024 är:
(Från och med måndag 23 september syns forskarnas tävlingsbidrag på respektive sida)

Två  av de fem tävlande går vidare till den nationella finalen i Forskar Grand Prix på Filadelfia Convention Center i Stockholm den 26 november. Finalisterna tävlar då mot vinnare av andra deltävlingar som ägt rum under året. 

Den nationella vinnaren får, förutom äran att vara bäst i Sverige på att presentera sin forskning, också 15000 kr till kompetensutveckling eller en studieresa.

Tävlingen Forskar Grand Prix anordnas årligen sedan 2012 av de fyra
forskningsråden Formas, Forte, Vetenskapsrådet och Vinnova, och den ideella organisationen Vetenskap & Allmänhet. Deltävlingarna är en del av vetenskapsfestivalen ForskarFredag som pågår samma vecka (23-28/9)

Kontakt

Vetenskap & Allmänhet

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *