Närmare 500 personer följde årets Forum för Forskningskommunikation med temat ”Forskningskommunikation i rampljuset” i Stockholm och digitalt den 15 november 2022. Nu kan du se konferensen i efterhand.
Årets program bjöd bland annat på samtal om forskningskommunikation och öppen vetenskap i Sverige och internationellt. Se konferensens olika delar ovan.
Ett uppskattat samtal var ”Forskning i hetluften” om hur lärosäten kan stötta forskare som är utsatta för hot och hat. Deltagarna fick även veta mer om nättidskriften the Conversation, utforska relationen mellan journalister, kommunikatörer och forskare, diskutera kommunikatörens roll nu och i framtiden, och mycket mer.
Omkring 300 personer följde evenemanget online och de 200 platserna i Stockholm var fullbokade.
Gav många idéer att spinna vidare på och inspiration till det dagliga arbetet. Bra med flera perspektiv; forskarens, kommunikatörens och journalistens.
Citat av besökare
Två bidrag tilldeades Dela med dig-utmärkelse: Science Jam och Matarvspodden.
Under konferensen delades också Natur & Kulturs populärvetenskapliga pris ut. Vinnaren var journalisten Viktor Hariz för P3 Dystopia.
Tyckte alla delar var genomarbetade, intressanta, med intressanta gäster och en blandning av perspektiv.
Citat av besökare
Besök gärna Forum för Forskningskommunikations webbplats.
Forum för Forskningskommunikation 2022 projektleds av Vetenskap & Allmänhet och arrangeras av Forte, KK-stiftelsen, Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse, Kungliga biblioteket, Ragnar Söderbergs Stiftelse, Riksbankens Jubileumsfond, Stiftelsen för Strategisk Forskning, Vetenskap & Allmänhet, Vetenskapsrådet och Vinnova, med stöd av Stiftelsen Natur & Kultur.