Vetenskap & media-VA-dagen 2005

Skapad:

2005-11-10

Senast uppdaterad:

2022-01-10

Referat av Erika Ingvald, frilansjournalist.

Det sorlar i bräddfyllda Studio 2 på Radiohuset i Stockholm. Det är november och temat för den fjärde VA-dagen är vetenskap & media.

Plötsligt släcks studion ner. Tystnad. En man kommer in och slår sig ner vid ett enormt skåp. Ljuset fokuseras på mannen. Orgelmusik bryter ut, försöker spränga gränser med kromatik och retoriska utfall, i ett collage från 1600-talets Europa.

Efter applådåskan möter vi artisten, Hans Davidsson, konstnärlig ledare och professor i orgel vid Göteborgs universitet och vid Eastman School of Music, University of Rochester i staten New York. Camilla Kvartoft, programledare vid Sveriges Radios P1 Morgon och dagens samtalsledare, frågar honom vad orgelmusik har med vetenskap att göra.

Ladda ner pdf här.


En annan artikel om dagen: http://www.sulf.se/Universitetslararen/Arkiv/2005/Nummer-19-05/Journalister-ar-inte-objektiva-och-forskare-ar-inte-fria/

Kommande arrangemang


Nyheter från Vetenskap & Allmänhet

Vetenskap & Allmänhets projektKontakt

Vetenskap & Allmänhet

[email protected]